Nieuws

EINDE ONDERSTEUNING WINDOWS 7 VANAF 14 JANUARI 2020

Microsoft heeft aangekondigd dat de ondersteuning van Windows 7 op 14/1/2020 zal eindigen, d.w.z. dat er geen nieuwe updates meer zullen uitkomen, zoals dat al het geval is voor XP en Vista.

EINDE VAN DE OFFICE VIEWERS

Einde november 2017 haalt Microsoft de gratis Word viewer van zijn download servers. Einde april 2018 gebeurt hetzelfde met de viewers voor Excel en PowerPoint. Deze viewers zijn enkel maar bedoelt om bestanden van deze programma's te kunnen bekijken, niet om ze te bewerken. Als alternatief kan je (ook op de pc) de Word, Excel en PowerPoint apps downloaden via de Windows Store. Ook kan je Google Docs gebruiken (al zijn daar soms verschillen in weergave).

PROBLEEM UPDATE OUTLOOK 2007

Op 13/9/2017 bracht Microsoft verschillende updates uit, o.a. ook voor Office. Eén van de updates voor Outlook 2017 zorgde voor problemen: een stuk van het programma stond plots in het Zweeds...

Wat is de oplossing? De slechte update is nr. KB4011086 (die Microsoft ondertussen van zijn servers haalde) verwijderen. Hoe doe je dat?

Eerst zorg je ervoor dat Outlook 2007 (en best ook alle andere openstaande programma's) gesloten wordt.

Windows 10-gebruikers verwijderen de patch als volgt. ga naar het Configuratiescherm, kies voor Programma's en onderdelen.  Als je al de laatste versie van Windows 10 hebt en geen link naar het configuratiescherm hebt, klik dan rechts op de knop van het Startmenu, kies "Apps en onderdelen" en klik dan aan de rechterkant van het scherm (als je een klein scherm hebt, staat het onderaan) op "Programma's en functies".

Daar klik je aan de linkerzijde op Geïnstalleerde updates weergeven. Ge krijgt dan de lijst van de updates. Kijk onder Office naar "Update voor Outlook 2007 (KB4011086)". Klik hem aan en klik dan boven op verwijderen (of klik er met de rechter muisknop op en kies dan Verwijderen).

Nadat de update verwijderd is, start je de pc opnieuw op. Als je nu Outlook terug opstart, zou alles opnieuw in het Nederlands moeten staan. Is dat niet het geval, sluit Outlook en kijk opnieuw naar de updates en zie of hij wel degelijk verwijderd is.

Office 2007 wordt sinds half december 2017 niet meer ondersteund, vanaf dan komen er geen nieuwe updates meer voor uit.
Voorbehouden