Eerste hulp bij problemen

Op deze pagina geven we tips om veel voorkomende problemen op te lossen.

 

Windows problemen (o.a. update) (voor alle versies vanaf XP):

Download het programma Windows-repair-all-in-one en voer het uit, vink eventueel uit/aan wat je al dan niet wil laten herstellen.

 

Niet-leesbare cd- of dvd-schijf:

Als je optisch schijfje problemen geeft bij het lezen door krassen, of je pc geeft foutmeldingen bij het proberen lezen ervan, probeer dan Recovery Toolbox for CD for free. Dit programma probeert de gegevens te herstellen en weg te schrijven naar je harde schijf.

 

Outlook / Outlook Express:

 • Je kan geen mails meer uitprinten en krijgt een foutmelding.
  OPLOSSING: Ga naar de Start knop, dan naar Uitvoeren en typ in het vakje:
  "regsvr32.exe %windir%\system32\ole32.dll" (zonder de haakjes) en druk dan op Enter.

 • Je krijgt in Outlook een foutmelding als je op een link van een website klikt (dit komt meestal voor na het verwijderen van Google Chrome).
  OPLOSSING: Herstelling IE na chrome de-installatie. Download dit bestand en klik er rechts op en kies Samenvoegen. Zorg wel dat Outlook volledig gesloten is voor je dit doet!

 • Outlook 2007 deels in het Zweeds: zie op de pagina Start.

 

MS Office:

Word, Excel e.a. crashen na het opstarten ("Word werkt niet meer"). Meestal wordt het probleem veroorzaakt door een invoegtoepassing. Je moet dan alleen nog uitzoeken de welke en ze uitschakelen. Daarvoor moet je ofwel de oorzaak de-installeren, en anders het crashende programma in veilige modus opstarten en dan via Extra naar de invoegtoepassingen gaan en de bewuste invoegtoepassing uitschakelen. Voorbeelden die we al tegenkwamen:

 • Send to Bluetooth

 • Abby FineReader (m.b. de pdf creator ervan) (d.i. een OCR-programma dat bij sommige scanners en All-in-one toestellen bijgeleverd wordt).

Voorbehouden